Informacije i zakazivanje

+38163545055

Email

spacentarharmony@gmail.com

RADNO VREME

na zakazivanje

HALOTERAPIJA

Blagotvorni efekti soli poznati su već vekovima i potkrepljeni su obilnom medicinskom literaturom.

Haloterapija je delotvorna ne samo za poboljšanje fizičkog zdravlja (regulacija šećera u krvi, pravilan rad moždanih ćelija, održavanje čvrstoće kostiju, protiv bronhitisa, upala sinusa, u prvenciji grčenja mišića, varikoze vena itd) nego i za olakšanje mentalnih tegoba kao što su: prenapetost, umor, iscrpljenost, stres, kao i pomoć pri odvikavanju od pušenja.

Kao veoma dekorativni sadržaj SPA Harmony, relax zona dekorisana je slanim ciglama različitih boja koje su uvezene direkno iz Karačija, Pakistan. Iza njih postavljena je rasveta, koja osim dekorativnog, ima i izuzetno blagotvoran uticaj na organizam. Naime, toplotom svetlosti oslobađaju se  negativni joni koji se nalaze unutar čistih blokova soli i svakim udisajem oni odlaze duboko u pluća. U plućima, male komore (alveole) vezuju kiseonik sa negativnim jonima, koji se zatim apsorbuje u krvotok, čime se dobija prečišćavajući efekat na svaki organ u našem telu.

Himalajska so u sebi sadrži trag 84 minerala i elementa koji se mogu pronaći u ljudskom organizmu. Neki od minerala sadrže natrijum-hlorid, sulfate, kalcijum, magnezijum i kalijum. Minerali u ovoj soli su koloidi, što znači da su dovoljno mali da ih ćelija lako absorbuje.

MUZIKOTERAPIJA

Muzika ublažava depresiju i relaksira, podstiče imaginaciju i inicijativu, jača volju, deluje poput analgetika, snižava krvni pritisak, otklanja stres, daje samopouzdanje i harmonizuje celokupan organizam.

Nauka to objašnjava na sledeći način: prijatni tonovi deluju na deo mozga koji prima i prerađuje informacije dobijene posredstvom čula, što smanjuje lučenje hormona stresa i podstiče produkciju prirodnih analgetika i endorfina – hormona sreće.

Kao i lekovi, muzika mora da se konzumira najmanje dva puta dnevno sedam do dvanaest dana kako bi se postigli trajni rezultati. Prema Pitagori, odnos čoveka i muzike odraz je harmonije koja vlada u svemiru.